Hoe?

Om te zorgen dat het eindresultaat onderscheidend is, moet duidelijk zijn wat de focus van een project (single, EP, album) is. Wat wil je met je muziek? Wat zijn je verwachtingen, welk publiek wil je aanspreken? ‘Je eigen ding doen’ is belangrijk, maar geen reden om geen visie te hebben. Als je zelf niet weet wat ‘je eigen ding’ is, dan zal je publiek ook niet snel begrijpen wat ‘je ding’ is. Focus je op wat je wilt doen, zorg dat je een eigen ‘smoel’ hebt en ga daar 100% voor. Daar is lef voor nodig.

Mijn eerste taak als producer is het in kaart brengen van de gewenste focus en helpen bij het maken van de benodigde keuzes. Fase twee is het in de praktijk brengen van deze keuzes in de pre-productie. De liedjes en arrangementen worden onder de loep genomen. Alternatieven uitgeprobeerd. De zoektocht naar de juiste sound gaat van start. Ook liedjes hebben een eigen ‘smoel’ nodig. Lees hier hoe dat proces verliep bij het nummer ‘City’ dat ik produceerde voor The Medics.

Op de uitgekozen opname-locatie(s) wordt de muziek vervolgens opgenomen. Daarbij moet de techniek goed voor elkaar zijn. Veel belangrijker: het neerzetten van de best mogelijke performance. Vervolgens worden de nummers gemixt en of door mij of door een externe specialist gemasterd.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak voor een goed gesprek met een kop koffie / glas bier erbij.